Skip to content

YWCA Workshop Leiderschap van de Toekomst

Mij werd gevraagd of ik 7 oktober jongstleden kort wat sfeerbeeld voor YWCA Nederland wilde maken bij een inspirerende workshop georganiseerd onder leiding van Marja Wagenaar, voormalig Tweede Kamerlid en ervaren coach. Marja nam het publiek mee in het thema leiderschap en zelfvertrouwen op de werkvloer, en kon met haar inzichten en verhalen iedereen inspireren.

Mooi detail was dat Marja onderstreepte hoe belangrijk het is om te werken voor een organisatie die je ondersteunt in je persoonlijke doelen, en dat dit een geven en nemen is. Het 50/50 principe. Veel mensen vereenzelvigen hun werk met de doelen van de organisatie zonder dat daarbij rekening wordt gehouden met persoonlijke doelen en benodigdheden voor werkgeluk. Een goede organisatie zal proberen hier ook aandacht op te vestigen bij de medewerker, maar er zullen genoeg organisaties zijn waar je als je niet zelf assertief bent op dit punt er voornamelijk uitgegaan wordt van wat de organisatie van joú nodig heeft. Een waardevolle les wat betreft balans tussen de persoon en de organisatie, naast de andere tips die Marja die avond gaf.

Hoewel ik zelf niet gelovig ben, wel op christelijke scholen heb gezeten en opgegroeid ben met het gedachtegoed, steun ik wat de YWCA wereldwijd voor jonge vrouwen doet. YWCA (de Y) zet zich wereldwijd in voor de ontwikkeling van leiderschap van vrouwen. Door de maatschappelijke positie van de te verbeteren, wordt volgens de Y gerechtigheid, vrede, gezondheid, menselijke waardigheid, vrijheid en zorg voor het milieu bevorderd en gewaarborgd. Zo’n 2,5 miljoen vrouwen in meer dan 120 landen participeren in de Y organisatie.

Dit zijn één aantal foto’s van set van 55 die ik maakte tijdens de workshop.

Wil je ook fotografische ondersteuning?

Ik ben Coen Koppen een (event-)fotograaf uit Utrecht met een focus op cultuur-, maatschappelijke en erfgoedorganisaties. Voornamelijk actief op 1-1,5u rondom Utrecht, voor de juiste klus kom ik graag naar jou toe. Wil je ook een erfgoedfotografieeventfotografie of bedrijfsfotografie shoot? Of wil je meer weten over mijn tarieven voor fotografie?

Leave a reply

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.